Bloggen lukker

Inspireret af Ben Lights (2014) fine bog ‘Disconnecting with Social Networking Sites‘ (SNS) er jeg i gang med et oprydningsarbejde ift. min tilstedeværelse på forskellige sociale medier, herunder også mine blogs. Jeg har derfor besluttet at lukke denne blog og at samle mine skriverier på min oprindelige blog, som jeg startede i Januar 2008. Jeg har eksporteret indholdet herfra over på den blog, men da links i de forskellige indlæg stadig viser tilbage til denne blog, sletter jeg den ikke lige foreløbig …

Og så en lille advarsel på falderebet; Lights bog er ikke som titlen måske kunne antyde en fiks, lille selvhjælpsagtig opskriftsbog for, hvordan man kan håndtere sit online, herunder sociale medieliv mere hensigtsmæssigt. Tværtimod, er det et forskningstungt og empirisk baseret studie af feltet SNS, hvor der ifølge Light har været en tendens til at fokusere på forbindelses- eller koblingselementet både i forskning og praksis (også som det italesættes af producenterne). Lights argument er, at vi ikke kan forstå SNS, sociale medier mv. uden også at fokusere på afkobling, hvad enten det er frivilligt eller tvunget. Således er bogen også et studie i magt og afmagt. Det er en tankevækkende og anbefalelsesværdig bog, hvis man interesserer sig for udvikling af sociale teknologier og ikke lader sig skræmme af mange referencer og i øvrigt har et godt basiskendskab til feltet.

/Marianne

2 meninger om “Bloggen lukker

  1. Det lyder som en interessant og velfunderet beslutning. Jeg tænker, at det også kunne relevant for mig at gå igang med hans bog. Det er mildest talt utilfredsstillende eller måske snarere forvirrende at være så digitalt forgrenet, som mange af os, der har været med til at eksperimentere med digitale muligheder i mange år, efterhånden er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s